Heb je wel eens mini quiche gemaakt? Vind hier het heerlijke recept om deze mini quiches te maken.

Je maakt deze mini quiches met prei, tomaat, crème fraîche light & magere spekjes! 🍅

Ik heb twee mini quiche/springvormen gebruikt van Ø12 CM. Als je eenmaal met deze mini’s hebt gebakken wil je alleen maar meer van deze leuke recepten maken! 

Ik heb dus een tijdje terug deze mini spring vormpjes gekocht ben helemaal fan van deze kleine schattige taartjes. 

Mini quiche en mini taartjes zijn namelijk super lekker als bijgerecht, maar je kan dit ook heel leuk gebruiken voor voorgerechten of als lekkere toetjes! 

Gezonde voeding is belangrijk voor je gezondheid en over het algemeen zijn de recepten op fitinspiratie.nl gezond. Nu is bladerdeeg zoals je misschien weet geen slank product. Maar door er veel groente bij te eten en crème fraîche light en magere spekjes te gebruiken is deze quiche toch meer in balans.

Voor alle voeding geldt: zolang je er niet te veel van eet kan je uiteraard ook gewoon af en toe gerechten eten die wat minder gezond zijn. Ook hier is het woord balans key, genieten is belangrijk en dat past prima bij een goede gezonde basis!

Eet je dus in de meeste vallen gezond (80%) dan kan je ook soms minder gezond eten (20%). Zo blijf je je goed in je vel en fit voelen en daarnaast versterk je door gezonde voeding ook je immuunsysteem.

Dit heb je nodig voor 2 mini prei-taartjes

– 2 mini springvormen van Ø12 CM
– 1/2 prei
– 2 eieren
– 1 tomaat
– 4 plakjes bladerdeeg
– 125 ml crème fraîche 
– 125 gram magere spekjes
– Peper, zout & olie
– Eventueel kaas als topping!

 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC graden.

  2. Maak de prei schoon en snijd de prei in ringetjes. Snijd ook de tomaat in blokjes en bak de spekreepjes bruin in een pan.

  3. Klop de eieren samen met de crème fraîche light op in een kom en voeg hier wat peper en zout aan toe.

  4. Vet de quiche vormen in met boter of olijfolie en bekleed ze dan met het (ontdooide) bladerdeeg, ook de zijkanten van de quiche vormen.

  5. Vul de quiche vormen met bladerdeeg nu met de prei, tomaat en het spek en giet het ei-mengsel hierover heen. Vouw de bladerdeeg randjes een beetje naar binnen zoals op de foto.

  6. Zet de quiche voor 25-30 minuten in de oven op 200ºC > kijk af en toe of het niet te hard gaat.

Meer inspiratie om lekkers in deze mini quiche vormen te maken? Wat dacht je van dit heerlijke recept: Gezonde kwarktaartjes met kersen, lekker om als snack of als ontbijt te nemen! Het hele recept van de kwarktaartjes vind je hier.

Note: de hoeveelheden van de mini quiche heb ik afgeleid van een groot quiche recept. En dit kan je eigenlijk met alle grote baksels doen om ze in je kleine springvorm(en) te maken! 

Ingrediënten voor een grote springvorm van Ø25 CM deel ik bijvoorbeeld door de helft als je de hoeveelheden voor 2 kleine mini’s wilt inschatten. En als je toevallig een iets grotere of kleinere springvorm hebt kan je ook iets meer of minder toevoegen van de ingrediënten!

Eetsmakelijk! 🍽 

 

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK