Gezonde kwarktaart mini's maken

Gezonde kwarktaart maken, kan dat? Jazeker! je leest hier hoe je deze gezonde kwarktaart – mini’s maakt. 

Deze gezonde kwarktaart is heel makkelijk te maken en heerlijk te eten als ontbijt, snack of toetjeOp de foto zie je de kwarktaartjes voordat ze de koelkast ingingen. 

De bodem is bedekt met een laagje banaan en als topping heb ik kersen met blauwe bessen gebruikt (bevroren). Maar hier kan je ook mee variëren!

Het recept is geïnspireerd door de kwarktaartjes van @pbpmetjoyce, alleen is dit recept zonder gelatine blaadjes om het nog makkelijker te maken. Dit recept past dus ook in jouw voedingsschema als je wilt afvallen.

De hoeveelheden van dit recept zijn voor 2 mini spring/bakvormpjes van Ø12cm.

Dit heb je nodig voor 2 gezonde kwarktaartjes

Voor de taartjes:
2 mini springvormen van Ø12cm
15 gram Cookie & Cream eiwitpoeder van Body & Fit
250 gram magere kwark
Bakpapier

Voor de bodems:
30 gram havermeel
30 gram magere kwark
1 ei

Stap 1: de bodem van de kwarktaart

Zo maak je het

1. Meng de 30 gram kwark, met het ei en havermeel in een kom en bekleed de mini spring/bakvormpjes met bakpapier. Verdeel het mengsel over de 2 springvormen en dit bak je voor 20 minuten op 200 graden.

2. Meng de 250 gram magere kwark met 15 gram Cookie & Cream eiwitpoeder van Body & Fit, of gebruik een andere eiwitsmaak (vanille is ook lekker bijvoorbeeld). Als de bodem helemaal afgekoeld is kan je naar stap 3!

3. Bedek de bodem met fruit naar keuze als je dat wilt, zoals banaan. Verdeel daarna het kwarkmengsel van stap 2 over de springvormen.

3. Zet het dan voor een paar uur in de koelkast en ready zijn jouw gezonde kwarktaart mini’s! 

Eetsmakelijk! 🍽 

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK