Simpel en gezond: banaan-ei pannenkoeken
Dit heb je nodig
- 2 eieren
- 1 rijpe banaan
- 2 fruit toppings naar keuze
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel olie (kokos/olijf-olie of boter)
Je hebt echt maar 2 belangrijke ingrediënten nodig voor deze heerlijke gezonde banaan-ei pannenkoeken, je raadt het al; banaan en ei. Zo simpel en zó lekker, lees hieronder hoe je deze pannenkoekjes maakt!
Het leuke aan deze pancakes is trouwens dat ze héérlijk smaken, terwijl ze geen suikers en weinig koolhydraten bevatten. Ze zijn heel simpel te maken en het proeft eigenlijk net als een toetje wanneer je het afmaakt met yoghurt, fruit of andere toppings.
Ik noem dit recept ook vaak mijn (pre) workout pannenkoeken, omdat ik ze vaak maak voor – of na – een training. De combinatie van een goede workout en de gezonde banaan-ei pannenkoeken geven veel energie.
Tijd om klaar te maken: 15 minuten
porties: 1 persoon
Vegatarisch
Weinig koolhydraten | suiker vrij
Ontbijt/snack
Zo maak je het
- Prak de banaan eerst goed plat (op een bordje) met een vork totdat de banaan smeuïg is en straks makkelijk te mixen is.
- Pak een schaal om alle ingrediënten in te mixen. Stop hier de geprakte banaan in, samen met de 2 eieren en een snufje kaneel. Meng dit goed door elkaar met een garde of mixer.
- Verwarm een beetje olie in een koekenpan en zet de pan op medium tot hoog vuur. Maak van het beslag kleine pannenkoeken, zodat je er 2 tot 3 tegelijk kan maken in de pan. Kleine pannenkoeken blijven namelijk heel (anders breken de pannenkoekjes) en hebben een goede ‘bite’.
Bak de banaan-ei pannenkoeken voor een paar minuten, je kan af en toe even kijken of ze al een bruin kleurtje hebben. Draai ze dan om en bak ze nog een paar minuten. - Leg de pannenkoekjes op een bord op elkaar en bak nog een ronde. Uiteindelijk kan je hier bovenop een paar lepels Griekse yoghurt aan toevoegen en de fruit en toppings toevoegen.
- Andere gezonde toppings en ideeën voor variatie zijn: pompoen- of zonnebloempitten, zaden, rozijnen, pindakaas(!), kokos en nog meer kaneel on top. Eigenlijk kan je heel veel toppings bedenken en het zo gek maken als je zelf wilt!:)
P.S. De banaan-ei pannenkoeken zijn nog dikker en vullender te maken door een klein beetje (haver)melk toe te voegen aan het beslag + havermout door het beslag te doen. Je kan hier een beetje mee spelen hoe dik je het beslag wilt hebben.
MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK