- Gezond en simpel
- Vegatarisch gerecht
- Vullende maaltijd
- Zoete aardappel, courgette & aubergine
- Komkommer, tomaat, knoflook, pijnboompitten en bieslook
We zijn allemaal dol op zoete aardappel, maar ken je dit leuke recept van gepofte zoete aardappel uit de oven al?
Makkelijk en simpel, dit recept met zoete aardappel kan je met schil eten en is gezond door de grote hoeveelheid groente en door de lekkere knoflooksaus die is gemaakt van Griekse yoghurt. Lees hieronder hoe je de gepofte zoete aardappel in de oven klaarmaakt!
Tip: Verwarm voordat je begint de (hetelucht) oven voor op 200℃ graden. Het recept is snel klaargemaakt, je hebt alleen wat wachttijd wanneer de aardappels in de oven zitten.
1. Was de zoete aardappels goed schoon of borstel de ruwe stukjes eraf. Snijd de aardappels in de lengte door het midden (in een rechte lijn).
2. Rol beide helften in aluminiumfolie en maak de zijkanten dicht met het aluminiumfolie zodat de aardappels afgedekt zijn.
3. Leg de zoete aardappels op een plaat in de oven (of rooster) en verwarm ze voor 45 minuten op 200℃ graden.
4. Maak ondertussen het knoflook sausje klaar met een aantal lepels Griekse yoghurt, doe hier naar eigen smaak knoflook bij. Ik had ruim 1.5 teen toegevoegd en de saus was vrij sterk (oeps 🤭) maar daardoor wel extra lekker hehe. Voeg ook een scheutje olijfolie toe, en wat peper en zout.
5. Snijd de aubergine en courgette in plakjes en warm een koekenpan op. Gril de aubergine en courgette daarna in wat olijfolie in de pan.
6. Snijd de komkommer en tomaat in plakjes en bak de pijnboompitten even kort in een verhit pannetje op middelhoog vuur. Dit kan je als topping op de zoete aardappel doen
7. Lepel wat van het midden uit de zoete aardappel, zodat je dit kan vullen met de gegrilde courgette en aubergine.
8. Als laatst giet je de knoflooksaus, pijnboompitten, bieslook en komkommer en tomaat als toppings over de zoete aardappels. -> eetsmakelijk!! 🍽
P.S. Om de gepofte aardappels zo goed mogelijk te kunnen snijden, let ik altijd in de winkel al extra op de vorm van de zoete aardappels. Als de aardappels namelijk krom zijn (ze hebben soms gekke vormen), is het moeilijk om er een mooie helft van te maken. Kies dus de mooiste, meest rechte aardappels uit in de winkel dan heb je het mooiste resultaat! 🙂
P.S. Dit gerecht is ook te combineren met een stukje kip of schnitzel. Eet smakelijk allemaal!